NOTÍCIES

La secció de notíces conté informació relacionada amb els Centpeus i qualsevol cosa que afecti al grup excursionista i les caminades que es fan.

Trobades 19 notícies.


Sortides Centpeus 2024 (1a part) (31/01/2024)


Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Data

Tipus

Hores

Breu descripció

13/01/2024

Matinal llarga

6.30 hores

Monteia i la Calma des d’Espinau

 

Itinerari en estudi: COLL D’ESPINAU – CAN BOSCH – LA GRADA – MONTEIA – SANT MIQUEL DE MONTEIA – LA CALMA – coll – COLL DE LA BASSA- L’ORRI – EL BORRÓ – CAN BOSCH – COLL D’ESPINAU

 

(Distància aprox. 20 km i 1300m de desnivell)

02/02/2024

03/02/2024

04/02/2024

Cap de setmana


Cap de setmana al Capcir

 

Un cap de setmana amb diverses activitats potser combinant esquí de fons i caminades a la neu. Activitats en estudi.

 

Allotjament de dues nits. Es marxarà el divendres a la tarda.

Caldrà confirmació i  bestreta.

17/02/2024

Tot el dia

7.00 hores

Bassegoda passant pels Treus

 

Itinerari previst: COLL DE FAJA – SANT ANDREU DE GUITARRIU – EL TREU PETIT – EL SERRADAL – CASTANYEDA DE CAN GUSTÍ – COLLET DEL VINARDELL – MARE DE DÉU DE LES AGULLES – COLLET DE SANTA MARIA – CAIRE DELS COMADELLS – BASSEGODA – PLA DE LA BATERIA – COLL DE BASSEGODA – COLL DE RIU – COLL D’ESPINABELL – COLL D’ALP – EL TREU GROS – PLA DE FREIXANET – COLL DE FAJA.

 

(Distància aprox. 16 km i 1000m de desnivell)

09/03/2024

Tot el dia

8.00 hores

Salt del Brull, salt de la Capa i cova dels Trabucaires


Itinerari previst: Aparcament (HORTS D'EN ROCA) - PONT DE VALENTÍ - RESCLOSA DE LA MUNTADA - SANT ANIOL D’AGUJA- COLLET DE CLARIOLES - SALT DEL BRULL (part superior) - SALT DE LA CAPA - COVA DELS TRABUCAIRES - PASSANT DEL GAMARÚS - CAN BARRUFA - RESCLOSA DE LA MUNTADA - Aparcament (HORTS D'EN ROCA) 


(Distància aprox. 15 km i 700m de desnivell)

23/03/2024

Matinal

6.00 hores

Agudes i Turó de l’home

 

Itinerari previst:  PLA D’EN MON – PLA D’EN XIC – COLL DE SACIUREDA – ELS CASTELLETS – LES AGUDES – TURÓ DE L’HOME – COLL SESBASSES – POU D’EN DEUMAL – PLA DE FORMENTÀS – TORRENT FONT DEL CALVARI (GR - 5.2) – Carretera – APARCAMENT SES FERRERES.

 

(Distància aprox. 14,5 km i 800m de desnivell)

13/04/2024

Matinal

5.00 hores

Pels voltants de Sant Llorenç i el pantà de Boadella


Itinerari en estudi: COLL DE LA TRAPA – MINES DE MONTDAVÀ – PUIG DE LA CREU – COLL D’OLIVEDA – SANT MIQUEL DE FONTFREDA – MAS PERICOT – MAS DE LA LLEONA – CLOT DE LA CAU – MINES DE MONTDAVÀ – COLL DE LA TRAPA

 

11/05/2024

Matinal

5.00 hores

Sant Joan de les Medes i la Roca del Migdia des de les Planes

 

Itinerari en estudi: LES PLANES D’HOSTOLES – LES TRES CREUS – SANT JOAN DE LES MEDES – EL PONT DEL DIABLE – ROCA DEL MIGDIA – LES PLANES D’HOSTOLES.

 

(Distància aprox. 17 km i 800m de desnivell)

01/06/2024


Matinal

5.00 hores

Des d’Espinavell als Banys de la Presta

 

Itinerari previst: ESPINAVELL – CAMP DE LA CREU - SANT JOAN – CIM DE PORTABELLA – COLLADA DE SIERN – ELS BANYS DE LA PRESTA – LA FARGA – COLL PREGON – ELS ARRUQUETS – CASAL D’EN QUELET – CAMP DE LA CREU – ESPINAVELL

 

(Distància aprox. 14,5 km i 950m de desnivell)

22/06/2024

Tot el dia

7.30 hores

Creu de Meians i pic de Dorri des de Dòrria


Itinerari previst: DÒRRIA – CREU DE MEIANS – CIM DE COMA MORERA – COLL DE SANT SALVADOR – PLA DE LES SALINES – PLA DE CASTELLÓ – PLA DE GORRABLANC – PIC DE DORRI – LA CORUBIA – CORTALS D’EN REC - DÒRRIA

 

(Distància aprox. 20,5 km i 1050m de desnivell)

06/07/2024

07/07/2024

Cap de setmana

10.00 hores

5.00 hores

El Mont-roig que tan s’ha fet esperar

L’Estany de Certascan des del Pla de Boavi

 

Itinerari en estudi: S’estan mirant diverses rutes al voltants del Mont-roig que és una assignatura pendent dels Centpeus. En concret es mira una ruta que podria enllaçar els pics de Ventolau, Calberante, Gallina, Mont-roig, Tartera, al mateix temps que es passa per uns quants estanys.

 

Itinerari en estudi: PRESA DE MONTALTO (barrera) - PLA DE BOAVI (Pla de la Borda) - PLETA DE LLURI - REFUGI DE CERTASCAN - ESTANY CERTASCAN (i tornada)

 (Distància aprox. 13 km i 750m de desnivell)

 

Allotjament de dues nits. Es marxarà el divendres a la tarda.

Caldrà confirmació i  bestreta.

27/07/2024

Tot el dia

6.30 hores

El Pollegó Inferior del Pedraforca

 

Itinerari previst: Carretera de SALDES al MIRADOR DEL GRESOLET – COLL DE JOU (mines) – PORTELL DE LA BESA – CLOT DEL PRAT DE REU – GRAN DIAGONAL (pas amb cadenes) - POLLEGÓ INFERIOR – BALCÓ DE LA JOAQUIMA – TARTERA PEDRAFORCA (entroncament camí refugi Estasen)– EL JUNQUERÓ - Carretera de SALDES al MIRADOR DEL GRESOLET.

 

Camí amb passos aeris, cadenes i alguna grimpada.

Hi ha possibilitat de passar per les Coves dels Talibans i la Feixa Alta. S’avaluarà segons els grup que confirmi ja que requereix material d’escalada (arnés, casc i corda).

 

(Distància aprox. 10 km i 1300m de desnivell)

05/08/2024

06/08/2024

07/08/2024

08/08/2024

09/08/2024

10/08/2024

11/08/2024

Setmana

Entre 6.00 hores i 11.00 hores

Alps – Écrins

 

Farem 5 etapes a la zona dels Écrins + 2 dies desplaçament amb cotxe.

Caminades en estudi que s’estan avaluant:

- Pic Gran Galibier

- Pointe Goleon

- Plan d'Alpe-fonts de la romanche/lac du glacier d'arsine

- Pic W Chamoissiere

-Travessa Combeynot.

 

Un sortida molt exigent físicament i caldrà portar equipament hivernal amb casc, arnés, grampons, piolet, corda...

 

Caldrà confirmació i pagament de bestretes.

07/09/2024

Matinal llarga

6.30 hores

El Cerverís des de Tregurà

 

Itinerari en estudi: TREGURÀ – VALL DEL MEIANELL – PUIG CERVERÍS – PUIG DE MONT-ROIG – ELS ORRIS – TREGURÀ.

 

(Distància aprox. 18 km i 1100m de desnivell)

28/09/2024

Tot el dia

8.00 hores

El Tirapits per la cresta i tornant per les Comes de les Eugues

 

Itinerari previst: APARCAMENT VALLTER – ULLDETER (xalet vell) – COLL DE LA MARRANA – AIGOLS PODRITS – CRESTA MALINFERN – CRESTA TIRAPITS – PUIG DE TIRAPITS – PIC SUPERIOR DE LA VACA – COLL DE CARANÇÀ – FOSSA DEL GEGANT – PLANS DE L’AIGUARDENT – CLOT DE L‘ÓS – COMA DE LES EUGUES – JAÇA DELS FRARES – AIGOLS PODRITS – COLL DE LA MARRANA – ULLDETER – APARCAMENT   VALLTER

 

(Distància aprox. 18 km i 1300m de desnivell)

Alguns itineraris estan en estudi. S’enviarà una descripció més completa de cada caminada uns dies abans de què es realitzi.

Respecte a les sortides on es demana confirmació, cal fer-ho en les dates indicades per poder dur a terme les corresponents previsions i reserves.

 

Els Centpeus del Pirineu no som cap entitat/empresa que organitza activitats, sinó un grup de gent que queda per fer sortides.

Per participar en les sortides cal tenir llicència federativa (o assegurança equivalent) i els coneixements necessaris per fer l’activitat proposada, amb total independència i autonomia.Tornem a engegar les activitats! (05/06/2021)


A veure si tornem a agafar el ritme.

Després d’aquest parèntesi, més llarg del que hauríem volgut, ens hi tornem a posar i programarem algunes sortides per aquest juny-juliol del 2021.

En concret estem parlant dels dies 12 de juny, 3 de juliol i 17 de juliol.

Estigueu atents a la llista de distribució dels Centpeus i tingueu en compte que a vegades quedem marcats com spam.

Enviarem més informació de l'activitat quan s'acosti el dia assenyalat.Marmotes de biblioteca (13/02/2021)


Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Durant les caminades dels Centpeus sempre sorgeixen molts de temes que ens serveixen per passar l'estona, desfogar-nos o fer teràpia... tan és com ho vulgueu dir.

 

En els darrers anys hem afegit cada vegada més a les nostres tertúlies de muntanya el tema de comentar llibres. No se si això vol dir que ens fem grans.

 

Fruit d'aquestes converses literàries va sortir la idea de fer un programa a la ràdio comentant llibres, de la mateixa manera que en podem parlar en les nostres sortides. No tenim cap ànim d'esdevenir tertulians professionals (ans al contrari), senzillament passar-nos-ho bé i si podem, mirarem de transmetre la passió que sentim per la lectura.

 

Esteu avisats, si voleu accedir al podcast del programa Les Marmotes de biblioteca, podeu clicar aquí.La darrera excursió d'en Roman (31/03/2018)


Allau als Alps

El dissabte 31 de març del 2018 hi ha va haver un allau als Alps, en el cantó de Valais, on hi van perdre la vida tres excursionistes espanyols. Amb ells hi anava el company Roman que algunes vegades havia acompanyat els Centpeus.

 

Des d'aquí fem arribar un sentit condol als amics i a la família d'en Roman, a la vegada que volem tenir un record pels bons moments passats amb ell.L’excursió que no haguéssim volgut fer mai (07/01/2017)


La darrera caminada d'en Narcís

El dissabte 7 de gener del 2017 vam fer una caminada que ens va portar al Bastiments, al Freser i l'Infern. La caminada es plantejava molt interessant, bona temperatura, bona companyia i unes vistes espectaculars.

 

Tot anava perfecte fins aproximadament la una del migdia, quan després de fer el Pic de l'Infern, l'amic Narcís, anant cap al Portell i la cabana de Tirapits, va tenir una caiguda mortal.

 

Aquell dia vam tornar a casa tots menys un.

 

Narcís, d'una manera o una altra, seguirem caminant amb tu.

 

Escrit de comiatEls Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells (10/02/2015)


Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

El Centre Excursionista de Banyoles i altres entitats estan promovent un manifest a favor dels camins vells.

Adjuntem el manifest en aquest enllaç i us recomanem que el llegiu i en feu difusió.

Si sou entitats o associacions i el voleu signar, el podeu enviar a info@centreexcursionistadebanyoles.catRebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja (10/03/2014)


Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol

Hem rebut un diploma i un certificat que acrediten un donatiu econòmic per ajuda als Amics de Sant Aniol d'Aguja en les seves tasques de recuperació dels refugi.

De fet diversos Centpeus són socis dels Amics de Sant Aniol i col·laboren periodicament en les tasques que es duen a terme.

Per més informació veure la web oficial dels Amics de Sant Aniol.Els Amics de Sant Aniol d'Aguja volem recuperar el refugi (04/02/2013)


Vine a donar-nos un cop de mà a les jornades de treball!

Una vegada al mes es fan jornades de treball i helicòptering.

Necessitem gent que pugi material a Sant Aniol, per això a la muntada sempre hi trobareu alguna cosa per transportar.

Podeu trobar més informació d'aquest tema o contactar amb nosaltres a la web dels Amics de Sant Aniol.Noves camisetes dels Centpeus 2012 (19/05/2012)


Seguim amb el color taronja!

Aquest any estrenem noves camisetes.

Veiem una fotografia del dia de l'estrena.Comunicat Amics Sant Aniol d'Aguja (02/05/2012)


Jornades de treball a Sant Aniol i altres informacions

A principi d’any anunciàvem la voluntat d’organitzar jornades de treball a Sant Aniol durant el segon diumenge de cada mes. Així ha estat i, després d’alguns mesos, ja en podem fer un primer balanç.

Ja us vam anunciar que el passat mes de novembre es va plantar un nou xiprer, d’uns dos metres, a davant l’ermita. El motiu és recuperar l’antiga imatge dels dos xiprers que ja hi havia hagut. Ara, doncs, el vell xiprer que encara quedava té un nou company.

Durant els mesos següents, ens hem dedicat a feines diverses. Pel que fa a l’entorn de l’ermita s’ha anat estassat per aconseguir més zona de prat i més visió sobre la riera i l’ermita. Especialment s’ha treballat en el caire de migdia. Pel que fa el camí del Gomarell s’ha començat a fer neteja de la vegetació, especialment la del marge superior per tal que la gent circuli més per la vora apartada del daltabaix. Aquesta neteja també es du a terme amb la finalitat de poder fer petits treballs d’arquitectura sobre els trams de camí desgastats.

En aquest sentit també s’ha començat a reconstituir el pujant de la dreta de la Font. Amb la tècnica de col·locar la pedra seca s’hi han creat nous graons. De fet, ja havien existit però el pas del temps i dels visitants els han fet malbé.

El mes de febrer es va penjar una senyera de 4 metres a la façana de migdia de la vella rectoria. Així mateix, s’hi va clavar un plafó de promoció de la nostra entitat i del nostre projecte.

Per aquesta primavera estan programades dues jornades de treball més: el 13 de maig i el 10 de juny.

En Josep Gómez, consoci i amic de Sant Aniol, ha fet donació de diverses eines a l’entitat. Es troben en molt bon estat i es guarden a Sant Aniol de manera permanent, cosa que ens facilita l’organització de les feines.

Tomàs Morales és un dels músics del grup TAFLIC! El dia del concert a Sadernes ens va fer donació de deu discos originals per tal que els puguem vendre en futures ocasions a les nostres parades i així fer diners per als nostres projectes. Els disc es diu: XANET XANET- Tomàs Fletxa i les Encarrilacriatures.

Els Amics de Sant Aniol agraeixen a Josep Gómez i a Tomàs Morales la seva gentilesa.


AMICS DE SANT ANIOL D’AGUJARestriccions de circulació en pista d'accés a la zona de Sadernes i Sant Aniol (01/03/2012)


Compte que posen multes de 300 euros...

Les restriccions d'accés són:

  • De l'1 de juliol al 30 de setembre restricció d'accés diari.
  • Del 15 de març al 30 de novembre restricció de caps de setmana.

Durant les restriccions d'accés els cotxes s'han de deixar a l'aparcament de Sadernes.

Fora d'aquests periodes no hi ha restriccions però els cotxes s'han de deixar en les zones d'aparcament habilitades que hi ha a la pista.En David puja al Mont Sinaí (25/11/2010)


La samarreta taronja puja a un cim bíblic

Una vegada més la samarreta dels Centpeus fa un cim inèdit, el Mont Sinaí a Egipte.Associació Amics de Sant Aniol d'Aguja (20/11/2010)


Es contitueix una nova associació!

Les entitats:

  • Associació Terra Aspra de Montagut
  • Centre Excursionista de Banyoles
  • Grup Excursionista de sant Llorenç de Cerdans

creen una nova entitat, l'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE SANT ANIOL D'AGUJA, que tindrà com a finalitat promoure la reconstrucció del refugi de Sant Aniol i mantenir-lo, així com vetllar per l’ermita i tot el seu entorn.

Si hi esteu interessats o voleu més informació envieu un correu a aquesta adreça: angelsxari@itpbanyoles.comLa revista Presència recomana la web dels Centpeus! (09/07/2010)


En la seva secció La Xarxa

Estem contents que de mica en mica la nostra web vagi rebent visites i sigui més coneguda.Agermanament Basc-Català a Andorra (11/09/2009)


El dia de la Diada al Comapedrosa

El fet es produeix en terres Andorranes un dia tan assenyalat com l'11 de setembre.
En la foto podem veure els Centpeus juntament amb uns companys de Bilbao que vam poder gaudir d'una diada extraordinària.Els Centpeus es solidaritzen amb els usuaris de la Renfe (14/02/2009)


Molts dels Centpeus són encara usuaris de la Renfe

Una trobada per la celebració de la jubilació d'un company va servir perquè coincidissin en un dinar els Centpeus i alguns usuaris de la Renfe.
Recordem que els Centpeus del Pirineu és grup excursionista que es va fundar en els trajectes de Catalunya Expres diaris que feien un grup de companys que es desplaçaven de Girona a Barcelona per anar a treballar.
No cal dir que als Centpeus ens entristeix molt aquesta situació i demanem a la Renfe que trobi un remei a aquest fet que es va repetint periòdicament en els darrers 20 anys.La camiseta dels Centpeus puja a 5895m! (25/08/2008)


En Carles Mas la fet servir per pujar al Kilimanjaro

Tot i que no en disposem de fotos que ho demostrin en Carles l'ha fet servir en la setmana de trekking que s'ha passat a Tanzània.
Nosaltres que no som gent de mala fe l'hem cregut, però ja li hem dit que la propera vegada ens faci arribar una foto encara que l'hagi de fabricar amb el photoshop.Els centpeus fan la Reina i el Perdut (04/08/2008)


Aquest estiu s'han coronat les muntanyes més altes del Pirineu!

La nova camiseta ha donat força perquè els Centpeus facin els cims més alts del Pirineu, l'Aneto i el Mont Perdut.
En la foto l'Albert fent l'Aneto.El dia que els Centpeus es van senyar... (09/08/2007)


A la muntanya de tant en tant hi ha notícies tràgiques i a nostres també ens ha tocat.

Vam viure en primera persona un allau als Alps on es van morir tres persones que feien una cordada a prop nostra. Això va ser intentant fer el Dôme de Niege.

Aquesta notícia és per recordar que a la muntanya nosaltres som molt petits. Estem agraïts per ser tan afortunats.
NOTÍCIES

Sortides Centpeus 2024 (1a part)
Aquí teniu la primera part de la programació d'aquest any

Marmotes de biblioteca
Sinó podem caminar, alguna cosa hem de fer...

Els Centpeus signen el Manifest a favor dels Camins Vells
Si ets una entitat o associació adhereix-te al manifest!

Rebem un diploma dels Amics de Sant Aniol d'Aguja
Els Centpeus estem implicats amb la recuperació del refugi i de l'entorn de Sant Aniol


LES MILLORS FOTOS